Reiki

Reiki on japanilaisen Mikao Usuin elvyttämä rentoutus- ja stressinhoitomenetelmä, jolla on myös parantavia vaikutuksia kehon ja mielen toiminnoille.

Reiki on universaalia elämänenergiaa, joka kanavoituu hoitajan käsien kautta hoidettavaan. Energiakanavamme ovat joskus tukkeutuneet elämäntilanteistamme johtuen. Reiki-hoidolla nämä energiatukokset voidaan aukaista niin, että energia pääsee virtaamaan esteettä ja samalla hoidettava saa lisää energiaa, sekä kehon omat energiat tasapainottuvat. Näin ollen kehon oma vastustuskyky kasvaa ja kehon oma parantamiskyky aktivoituu sekä stressi vähenee.

Hoito on hyvin yksilöllinen kokemus. Herkät ihmiset voivat aistia Reiki-energian ja sen vaikutukset itsessään hyvinkin selkeästi. Energian voi tuntea esimerkiksi lämpönä, viileytenä tai kevyenä pistelynä. Toiset taas eivät tunne hoidon aikana juuri muuta kuin lisääntyvän rentouden. Hoito tuntuukin miellyttävältä ja on ennen kaikkea hyvin rentouttava. Hoidon jälkeen on virkistynyt ja hyvä olo.

Reiki-hoidosta monet ovat saaneet apua mm. migreeniin, ahdistukseen, stressiin, väsymykseen sekä helpotusta erilaisiin vaivoihin ja sairauksiin. Reiki tukee erinomaisesti muita hoitoja ja nopeuttaa kehon omaa parantumisprosessia. Hoidon lopuksi on hyvä juoda runsaasti vettä, jotta kuona-aineet poistuvat kehosta. Hoidon jälkeen tulisi välttää saunomista ja alkoholia.

Iso-Britanniassa, Hollannissa ja USA:ssa Reiki-hoito sisältyy julkisiin lääkärin määräämiin terveydenhoitomuotoihin. Reikiä käytetään sairaaloissa, mm. Englannissa ja Espanjassa, muun hoidon tukena.

Viisi elämänohjetta -Reikin pääperiaatteet
Tänään luovun kaikesta vihasta.
Tänään lakkaan murehtimasta.
Tänään olen kiitollinen ja nöyrä.
Tänään teen työni rehellisesti.
Tänään rakastan ja kunnioitan kaikkia eläviä olentoja.