Hermoratahieronta

Hermoratahieronta eli ääreishermoston tehokuntoutus on ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa. Siinä käsitellään kehon ääreishermosto huomioiden pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat, aivot sekä aistit.

Hermoratojen kuntoutus on perusteellista ja pitkäjänteistä, mutta palkitsevaa toimintaa. Keho hoidetaan päästä varpaisiin sormenpäillä miellyttävästi painelemalla ja pyörittelemällä. Samalla hoito on erittäin rentouttavaa. Hermoratahieronnalla herätetään kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan niin, että todellinen paraneminen käynnistyy ja uusien vaivojen ilmaantuminen hidastuu tai estyy kokonaan.

Hermoratahieronta on tehokasta tukihoitoa perinteisen koululääketieteen rinnalla ja auttaa tehokkaasti saavuttamaan kehon tasapainotilan, jolloin se on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu eli keho elpyy parantamaan itse häiriintynyttä toimintaansa.

Hoidon alkuvaiheessa asiakkaalle saattaa tulla ns. paranemiskriisi eli kehon piilovaivat tulevat esille. Sen aiheuttaa kuona-aineiden tehokas poistuminen kehosta erityselinten toiminnan tehostuessa. Oireet ilmenevät ohimenevinä tuntemuksina esim. päänsärkynä, ihottumana, kipujen pahenemisena, kuumeena, ripulina jne. Nämä oireet ovat kuitenkin aina ohimeneviä ja häviävät hoidon jatkuessa. Kaikille näitä tuntemuksia ei kuitenkaan tule tai ne ovat niin lieviä, ettei henkilö niitä huomaakaan. Hoidon lopuksi on hyvä juoda runsaasti vettä, jotta kuona-aineet poistuvat kehosta. Hoidon jälkeen olisi hyvä välttää välitöntä saunomista ja alkoholin juontia.

Mm. seuraaviin sairauksiin on hermoratahieronnalla saatu apua:

  • allergiat ja astma sekä ihottumat
  • päänsärky ja migreeni
  • niska-, hartia- ja selkäkivut
  • unettomuus, väsymys
  • aineenvaihdunnan häiriöt
  • hengityselinten sairaudet
  • hormonaaliset häiriöt

Raskauden aikana on syytä välttää hermoratahierontaa, koska silloin voi olla suuri keskenmenonvaara. Myös juuri leikkauksessa olleille hermoratahieronta ei ole suositeltavaa, varoaika on 2 kuukautta. Yksi hoitokerta kestää n.1,5tuntia. Käsittelykertoja otetaan 5 kertaa 4-7päivän välein, tällä tavoin saadaan koko hermosto hoidon piiriin, maksan entsyymikanta elpymään ja solun sisäinen tasapaino palautumaan. Tämän jälkeen hoitoa jatketaan yksilöllisesti 2-8 viikon välein.

Lyhyesti sanottuna hoito kuntouttaa ääreishermostoa ja näin koko keho elpyy ja puhdistuu kuona-aineista. Näin saavutetaan kehon luonnollinen tasapainotila, jolloin elimistö on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu.